Głosujemy na najlepszy kebab w Krakowie
Najlepsze kebaby wylądują na naszej mapie miejsc na stronie głównej
Zasady głosowania
- – głosowanie na najlepszego kebaba w Krakowie jest niezależne
- – administracja zastrzega sobie prawo do usuwania wszelkich głosów zdobytych na drodze manipulacji IP/Cookies(proxy zagraniczne/VPN-y/Dynamiczne IP)
- – nowe lokale można zgłaszać w komentarzach lub za pośrednictwem działu kontakt
Loading ...
Kebabożercy do głosowania. Gdzie zjeść dobry kebab w Krakowie ?
Twojego ulubionego kebaba w Krakowie nie ma na liście ? Napisz w komentarzu bądź skorz
Oceń artykuł:
[starrater]
Ostatnio świetny kebab robią na ul. Kniaźniana przy Biedronce.
Zgadza się sam jestem smakoszem kebabow. Kiedys przejezdzalem z kolegami i postanowiliśmy się zatrzymać było warto bo gość robi bardzo dobre kebaby nie żałuję składnilkow, teraz na Kebab jeżdżę tam.
Fajną, zdrową, bo domową kuchnię mają w Pod złotym liściem. Nie małpują tak jak inni po azjatach, francuzach, czy kim tam jeszcze, tylko stawiają na polskie przysmaki jak u mamy. Polecam na randkę, na lunch, na wyjście z całą rodzinką na niedzielny obiad.
Zgodze sie z przedmówcami najlepszy kebeb jaki jadlam!!ogromny i duzo mięcha!te na rynku sie umywaja polecam!!
Ja bardzo dobry Kebab w tortilli jadłam w BIke like cafe na krowoderskiej. Świeże ogórki i pomidory, kurczak z piersi, a nie mięso z nóżek jak to w innych podróbach. I tanio, bo zniżkę miałam z kartą LOOKmap -20%. Wystrój bardzo mi się podobał.
Po sprawdzeniu logów dokonaliśmy małej korekty 🙂
najlepszy kebab w krakowie, la marsa kalwaryjska przy matecznym, pyszne ciasto arabskie a nie jakas gumiasta tortilla, świeże warzywa sałata lodowa nie jakas daremna pekinska, polecam zreszto widać ile tam ludzi co tu gadać, oczywiscie mięsko jagnięcinka, lub wołowe, jak w rankinngu widze kebab typu u szwagra (masówka) to mi się słabo robi, ale wszystko kwestia gustu.
Wysoko bo się tam całe miasteczko studenckie stołuje. Mnie osobiście „U Szawgra” również nie przypadł do gustu. Dopiszę LaMarsa do rankingu, sam osobiście nie jadłem, może znajdą się kebabożercy, którzy się tam stołują.
zgadzam się, la marsa ma bardzo dobrą jakość, chociaż obsługa leży. Młoda dziewczyna miała w głębokim poważaniu klientów, którzy czekali najpierw na kupno, a następnie podanie kebaba. Była zajęta wszystkim innym, ze szczególnym uwzględnieniem niemądrego uśmiechania się pod nosem na przykład na uwagę jednej z klientek, że sama jej kazała przyjść po zamówienie za X czasu i ona na tyle zapłaciła za parking, a ona nawet nie zaczęła go jeszcze robić. W międzyczasie przyszła koleżanka, której to frytki z sosem zrobiono na poczekaniu, przed zamówieniami złożonymi wcześniej, w tym moim i pani co zaparkowała. Niefajnie szczerze mówiąc, jedzenie ok, ale takie podejście do klienta i to na jego oczach, rozwali tę knajpę.
Rewelacyjny kebab na Szewskiej (idąc od Rynku – ostatni po prawej stronie, vis a vis Calzedonii). Jadłam drobiowy : olbrzymi, aż się bułka nie domykała, dużo mięsa, świetny sos, świeże warzywka i na górze sporo sera feta. I Pani bardzo miła 🙂
W następny weekend ruszam na testy 🙂 Jak uda mi się zlokalizować na mapie to dodam do listy.
Niedawno miałem okazję gościć na „kebabie w Mydlnikach” przy Balickiej. Smak całkiem niezły, jednak tortilla mokra od tłuszczu, lekko gumowata. Wydaje mi się, gdyby wypiekali tortille na chrupko to byłoby znacznie lepiej, zwłaszcza, że reklamują iż robią kebaba od „podstaw” sami.
Witam, kto głosuje na tych dresiarzy spod znaku „U Szwagra”. 0 kultury podczas obsługi, cwaniactwo i olewający stosunek do klienta. Dodatkowo po 15 min czekania dostałam niewypieczonego gumowaty „kebab” z kurczaka na frytkach. Dno, nigdy więcej. Jak to coś może być na 1 miejscu !!!
„U Szwagra” to stara, popularna miejscówka w której jedzą przede wszystkim studenci z miasteczka i sporo osób z krakowskiej giełdy. Przypuszczam, że stąd popularność, moim skromnym zdaniem jednak bez przełożenia na to co tam serwują. Być może komentarze takie jak Twoje wywrą pozytywny wpływ.
Jestem kebabożercą i tak..u szwagra to nawet nie podchodze.Jadłem w dw och miejscach koło Jubilatu i na Królewskiej tym co sie wyróznia to duza ilosc miesa,jadłem akurat wołowego tzn wyrzuciłem tak smierdziało.Oni jakos tanio kupuja 10 gatunek miesa i kompletnie nie patrza na jakosc tylko na ilosc a wiadomo że pijany student to wszystko zje.No ja pomimo ze tez byłem wypity nie potrafiłem tego zjesc choc byłem na gastrofazie…Polecam budke na CZarnowiejskiej i absolutnie hit super kebab alibaba naprzeciwko UJ,nie pamietam jak sie ta ulica nazywa.Mieso super a sosy jeszcze lepsze.Pozdrawiam wszystkich na gastrofazie
Najobrzydliwszy kebab,jaki jadłam w życiu,podano mi w pizzerii „Al dente” zamiast mięsa sieczką,warzyw prawie wcale, bułka chyba z mikrofali,wszystko letnie. Masakra.
jedz do zabierzowa na kebaba. Daleko ale warto (ok 6km od makro/ikei)
Wczoraj jadłem w Galerii Krakowskiej kebab, nie pamiętam jak on się nazywał dokładnie. Cena raczej wygórowana, mało mięsa, do tego obsługa mocno „zmęczona” życiem i klientami. Nie był zły, ale do najsmaczniejszych nie należał. Szkoda fatygi.
Między Karmelicką, a Szewską znajduje się pub CK browar. Mają oni również swoją restaurację oraz okienko z kebabami, jednak idąc w ślad pobliskiego Szwagra również nie podają nic co można zjeść. Mięso wysuszone, trochę jak z rożna, prawdopodobnie kilkukrotnie odgrzewane, sosy niewyczuwalne. Zamiast normalnych ogórków dodają ogórki kiszone … czyżby jakaś nowa moda? polskie smaki? Ponadto, mimo że zamawiałem w oknie, to posiłek przygotowywali na zapleczu. Całość nie smakowała jak kebab, po kilku kęsach zmuszony byłem „to coś” wyrzucić. ODRADZAM!
Czy jest jeszcze jakiś dobry kebab w okolicach rynku, czy wszystkie zeszły na psy?
Małe sprostowanie, budka z kebabami nie należy do CK Browar, ale z nim sąsiaduje. Kebabiarnia nazywa się Piramida Kebab.
Ja uwielbiam Kebaba żarełko na czyżynach. Dobry kurczak, świeże warzywa i genialna bułka (poważnie, w Krakowie żaden kebab nie ma tak zajebistych bułek), sos czosnkowy jak w innych budkach, za to ostry bardzo dobrej jakości.
Kebab który można polecić to ,,pod 13″ na Pl.Wolnica ,mają trzy rodzaje mięsa (jagnięce ,wołowe,drobiowe) i co najważniejsze świerze codziennie ,troche daleko od rynku ale warto się poświęcić i zjeść coś co można nazwać kebabem.
Niestety wszystkie Kebaby jakie jadlem w krakowie „dupy nie urywaja” najlepiej oceniany tutaj Kebab ” U szwagra ” ktory tu uwazam jeden z lepszych gdyby byl otwarty w Myslowicach splajtowal by w ciagu miesica .
Pierwszy napodkany w Myslowicach Kebab jest od niego lepszy panuje tam zajebista konkurencja w Kebabach .
Chcecie sprobowac kebaba prawdziwego?
Jedzcie do Alika do Myslowic wtedy zobaczycie co to jest kebab …
Z miesa jednego duzego kebaba U szwagra zrobili by 2-3 kebaby a sa takie miejsca w krakowie gdzie kebab to prawie sama kapusta takich kebabow z tego jednego zrobiono by okolo5-6 No i ten smak..
kebab sami am am na wawrzynca polecam swiezy kapusta lodowa wszystko swieze i duzo miesa polecam
Sami am am na prawde dobry! Na razie tylko kurczak bo baraniny nie bylo, ale dobry o swiezy, dobre sosy, fajne przyprawy ( m.in. troche kminku) i zawijany w chleb syryjski – taka troche grubsza tortilla. Polecam!
Piramida tylko I wylacznie!
byłem w la marsie, u szwagra i w wielu innych opisywanych tu lokali. Ok, kebaby dobre ale… nie tak daleko od krakowa jest D&M kebab w zabierzowie. Ta nie jest dobre – to kulinarne dzieło sztuki !!!!! Szukajcie na fb WARTOOOOO
Jak Kebab to tylko „Holender” w Liszkach pod Krakowem !!! Lepszego i wiekszego kebsa nigdzie nie zjecie ! spróbowałem ok roku temu i od tego czasu jestem im wierny ! A w obsłudze zawsze piękne Kobiety 😀 mmm…
Witam. Szczęśliwie się złożyło, że odwiedziłem kebab „Holender” w zeszłym tygodniu. Najpierw oczywiście, żeby się nie otruć w Liszkach zrobiłem krótki wywiad środowiskowy wśród „młodzieży”. Odesłali mnie do Holendra i muszę przyznać, że mile mnie zaskoczyli. Porcja solidna, wołowe mięso, całkiem smaczna, no i przyjemna dla oka obsługa 🙂 Dopisuję „Holendra” do listy. Pozdrawiam
Holender w liszkach ? Hahahahahaha zamiast prawdziwego sosu ketchup z pudliszek z dodatkami przy samym wejściu smród tego co nazywają mięsem wyrzuca z lokalu. Jeżeli Liszki to Alladyn lub teraz koło Biedronki w kryspinowie Habibi gdyby tylko dawali wiecej sosu to nr 1 w okolicy
Admin proszę dodaj Kebaba Alladyna do listy.
Witam
Dobry kebab jest na osiedlu wysokim koło bloku 18 kebab u Krysi i zapiekanki też dobre obsługa bardzo miła aż chce się wracać
potwierdzam takiego smaku kebaba nigdzie nie znajdziecie lubię kebaby i jadam w wielu miejscach w Polsce warto spróbować wrocławian
spróbujcie tutaj kebeba, hamburgera albo hot-doga
facebook.com/DMKEBAB/
KEBAB MADO CAFE na kawiorach chodzilem prawie codziennie na kebab byl smaczny idealny sos tortilla super zawinieta. ale bylem pare dni temu byl ktos inny za ladą jakas PANI ktora nie ma pojecia co to kebab chyba ja za kare tam dali tortlia rozpadajaca sie sos az sie wylewał poprostu koszmar w biały dzien zrazilem sie maxymalnie juz tam nie przyjde i powiem znajomym zeby wybrali inny lokal paskuda okropieństwo nie polecam naprawde bez kitu!!!!!!!!!!!
Najlepszy kebab w Kocmyrzowie przy rondzie.
Mały UPDATE listy bo ktoś ostro zaszalał na zmiennym IP Neostrady.
WcLiszkach najlepszy jest ALLADYN w rynku kolo gminy zawsze tak kupujemy nie maja sobie rownych.
Jadłem raz w alladynie- nigdy wiecej. I choć Holender nie jest moim ulubionym kebabem, to porcje są tam duże i świeże. A w alladynie dostałem optycznie duzo, ale sama sałata, mięso „zlezane” i choć kebab miał być łagodny to odbijało mi sie czosnkiem dwa dni.
Alladyn to przeszłość. Od jakiegoś czasu świeci pustkami. Mięsa wołowego nie było tam chyba prze 1.5 miesiąca. No i najwyższe ceny
Alladyn w Liszkach z ptasim piorem kilka lat temu blee nigdy wiecej … holender chyba najlepszy Habibi bez smaku…
Zdecydowanie Holender w Liszkach najlepszy, miałem zaszczyt skosztować dzisiaj, średnio ostry z ekstra ostrym sosem jest idealny. Porcja naprawdę solidna, kebab nie przekombinowany. Polecam,
Habibi mieso bez smaku, mało sosiwa. Alladyn ma ok zapiekanki a nie kebaby.
Jak dla mnie najlepszy kebab jest w Skawinie , dobrze przyprawiony , świetny smak bo jak ktoś chce kupe mięsa to najwięcej dają u Holendra, ale ja wolę nawet troszkę mniej tego mięsa ale zjeść ze smakiem
Zdecydowanie Alladyn w Liszkach! Mięsko widać, że robią sami, przyprawione idealnie. Habibi typowe zarabianie na kliencie, mało mięsa i sosu.. Robiony z całego kurczaka, ze skórą. Holender to wgl temat rzeka, wszystko kupne, nawalone mięcha bez smaku, a i o przypadkach zatrucia tez słyszałam.
Kasiu nie kompromituj się
Mieszkam w okolicy Liszki od zawsze i mogę trochę tutaj opowiedzieć jak jest naprawdę, bo czytam tutejsze wpisy i większość wydaje mi się nie szczerych (prawdo podobnie każdy tutaj opisuje sam siebie).
Kebab „Alladyn”jest tutaj od lat i dopóki nie otworzył się „Holender” robili co chcieli i jak chcieli, bo i tak każdy do nich wrócił bo nic innego w okolicach nie było, ogólnie mięso mają dobre, ale często podają surowe kawałki, a porcję mini za kosmiczne ceny-teraz jak już tu ktoś napisał „świeci pustkami” co wiąże się również z jakością produktów dlatego nigdy tam już nie wejdę tym bardziej , że na kebaby jeździmy z całą rodziną , a własnym dzieciakom tego bym nie podał. Kebab „Holender” według mnie tutaj góruje, gdyż ruch u nich mówi sam za siebie. Kolejki takie, że stoi się nie raz godzinę, ale cóż czasami lepiej zaczekać i dostać świeżą i smaczną porcję, dzięki której masz spokój z jedzeniem na resztę dnia za standardowe ceny. Trzymają poziom od samego początku. Kebab „Habibi” jest od ok 2tyg i myśleli, że zawojują świat … Oczywiście pojechałem skosztować- nic specjalnego, mogli sie lepiej postarać wiedząc, że mają obok na prawdę dobrego zawodnika. właściciel Habibi ma za to świetną pizzerie w Kryspinowie, którą może się pochwalić, ale kebab kicha (mięso kurczak niedoprawione, sosy wodniste, a o wołowym wole nie wspomnieć – porażka) Kebab, który można polecić oprócz „Holendra” to „pod 13” na placu Wolnica.
W Liszkach tylko Alladyn. Dobre kebaby i zapiekanki, niezłe ceny, a dodatkowo można obok kupić smaczne ciasto.
Ja osobiście polecam Kebab w Liszkach ten na rynku, Alladyn. Duże porcje, miłe dziewczyny i można usiąść w środku 🙂 Polecam kubełek skrzydełek!!!! Lepsze niż w KFC
Od paru dobrych lat chodzę do Alladyna i raczej się od niego nie odbiję, byłem i u holendra i w habibi, szału nie robią. Swoją drogą, ktoś się wypowiedział, że w Alladynie małe porcje w kosmicznej cenie? Zapraszam do habibi na kebaba w cenie 11 zł ,ktorego można na raz włożyć do buzi.
Widzę, że zrobiło się trochę bałaganu. Proszę o wyrozumiałość i powstrzymanie się od nabijania głosów i pisania komentarzy na zmiennym IP. Wszystkie logi zarówno z komentarzy jak i głosów zostaną przeanalizowane i usunięte w przypadku wykrycia manipulacji. Sam jestem kebabożercom i co jakiś czas odwiedzam miejsca z listy jak i spoza niej. Szanujmy się nawzajem, a przede wszystkim szanujmy nasz czas. PS: W Liszkach też byłem kilka razy 😛
Witam wszystkich kebab alladyn świeci od miesiąca pustkami i postawił budę z kielbaskami by nie upaść a znowu pazernoscs kebaba Holendra i proszę bardzo w przeciągu 2 dni i kiełbaski w menu
Nie zdziwię się jak za kolejne 2 dni w menu Holendra pojawia się kurczaki z rozna jak w alladynie konkurencja nie śpi ona „CZUWA”
Jak mnie naleci ochota na kebaba to mam jedno sprawdzone miejsce, które polecam wszystkim kebabożercom. Quick House na Zwierzynieckiej, mój ulubiony QuickLamb z prawdziwą jagnięciną. oni podają kebaba w tortilli i ja takiego najbardziej lubię, nic nie wypada, człowiek się nie upierdzieli od góry do dołu sosem. Dużo mięsa, pachnący, super doprawiony. mają świetne dodatki. Wierzcie mi lub nie ale to kebeb z prawdziwego zdarzenia, próbowałam szwagrowego, z 13 nie są złe, ale ten podchodzi mi wyjątkowo. Nikomu tu nie robie reklamy bo np pizze zawsze z chilichili. Są po prostu takie miejsca w których trzeba zjeść, nawet jak wyglądają niepozornie.
Bardzo dobry kebab jest w Kryspinowie na rondzie mają pyszne sosy, bardzo smaczne mięso i zawijają w takie cieniutkie ciasto. Pyszka
Jak ktoś chce zjeść naprawdę dobry kebeb to koniecznie musi wybrać się do Quick House na zwierzynieckiej. Konkretny, dobrze doprawiony, sporo dodatków smaczne mięso. Przygotwoują na miejscu, mozna podpatrzeć kucharza. Bolecam u nich również wrapy i lunche. Konkretny smaczny obiad. Zaletą też jest to, że dowożą nawet na nowa hutę 🙂 .
Aktualizacja rankingu 22.09.2017:
– wyczyściłem głosy z zagranicznych i powielonych IP
– dodałem do zestawienia kebab z Zabierzowa „Pajda” – sprawdzałem osobiście i muszę przyznać, że zarówno obsługa jak i sam kebab jest bardzo dobre dlatego „Pajda” dostała 50pkt ode mnie na start.
Pozdrawiam kebabożerców :>
KEBAB U PAJDY w Zabierzowie koniecznie powinien zacząć się liczyc w czolowce okolicznych kebabów. Wszystko bardzo smaczne. Az pachnie swiezoscia. Miesko krojone konkretnie pod danego kebaba. Nie z podgrzewacza… Sosy wyśmienite. Bulka z dodatkiem sezamu – niespotykana zbyt często. Kebab w ciescie maja rewelacyjny. składniki ciekawie polaczone i ciasto pysznie przypieczone. kolejki tez maja spore czasami, wiec o czyms to musi swiadczyc. no i panowie widać ze czuja bluesa, bo przy dużym ruchu naprawdę sprytnie pracują jak w takiej malej budce. SZCZERZE POLECAM
Podpisuje się pod tym obiema łapkami, Pajda ma super kebsy, nie ważne, że daleko, warto pojechać i spróbować, jestem stałym klientem od dawna i nie mam w planach tego zmieniać, w Krakowie ze świeczkom szukać porównywalnego kebaba, Pajda ma najlepsze!
Kebab u szwagra jest na ilość, kebab średni w smaku ale sobie na pewno pojesz, Najlepszy w smaku zdecydowanie jest u Pajdy
Polecam kebaba u Pajdy
Porcje jak u szwagra a smak zdecydowanie lepszy 🙂
Kebab u Pajdy miazga smaków, zdecydowanie najlepszy
Polecam Wam kebab pod 13 niedaleko placu wolnica oraz EFES kebab przy ulicy basztowej. Oba kebaby bardzo smaczne, swietne dodatki, swieze sosy.
PALCE LIZAC!
Właśnie, czemu nie ma kebaba pod 13? ADMINISTRATORZE?!!
Do zestawienia trafia Kebab „Ancymon” z ul. Łokietka (północ Krakowa wylot na Giebułtów, za torami jakieś 200m od Opolskiej). Kebab dostaje 50pkt na start ode mnie bo widać, że chłopaki się starają. Byłem kilka razy i z każdym kolejnym zamówieniem dania były lepsze. Porcje całkiem spoko, cena 15zł w zestawie. Na początku dawali zestawy w kartonach przez co się gotowały w środku na parze i były rozmiękczone. Teraz dają zestaw w box-ach z sosem osobno i jest dużo lepiej. Mięso było bardzo dobre(do wyboru kurczak/wołowina, ładnie wypieczone), warzywa świeże (pomidory mogły by być obrane bo miały skórę jak na dziku- ze szklarni tak mają niestety) frytki mogłyby być bardziej wypieczone bo pod mięsem miękną jeszcze bardziej, sos chyba sami robią bo jest dość płynny, smaczny i nie daje majonezem(mógłby być trochę mniej kwaskowaty).
Ogólnie jest całkiem fajnie jak na początek. Powyżej 30zł dają Pepsi 1L za free.
Byłem „u Pajdy” – kebab istotnie bardzo dobry. Mięso ścinane automatem, ale dość grubo i nieźle wypieczone – surówki, frytki normalne. Dla mnie trochę za dużo koperku? w sosie. Jak czytacie „z Pajdy” to możecie dawać go trochu mniej. Był mały zgrzyt bo nie działał terminal i nie mogłem zapłacić kartą o czym nie zostałem wcześniej telefonicznie poinformowany.
Też byłam „U Pajdy” i nie polecę bo mięso było słone jak diabli. Nie wiem jaki jest jego skład bo nie podają nigdzie w widocznym miejscu. Wiem, że wałki pewnie kupują i mogą różnić się między sobą, ale ten który trafiłam był ledwo zjadliwy.
Kebab „Ancymon” – ul. Łokietka 124
Ancymona już dawno odwiedziłem i dodałem do zestawienia 🙂
Pajda najlepsza
Witamy w 2020, wracamy z tematem kebabów, bo dawno nie było aktualizacji za co osobiście przepraszam, ale czas to niestety towar deficytowy.
Do zestawienia dodaję „Lav Kebab” , który w Krakowie ma dwa punkty na Osiedlu Wandy i ulicy Prądnickiej. Osobiście byłem tam dwa razy, jednak z opinią jeszcze zaczekam bo miałem dwa skrajne „doświadczenia” z tym kebabem 🙂
Najlepszy kebeb ever to piramida która się zawinęła ???od tego czasu szukam i znalez nie mogę. Co mogę powiedzieć Lav ok pajdą ok ale nie trafiłem na taki jak piramida mięso wołowe pyszne a nie gotowe mrożone szity
Jest taki nowy Kebab na os niepodległości 3 sami nabijają wołowinę praktycznie taka sama ja w piramidzie o ile nie lepsza 😉 …
Od soboty rusza James Kebab na os. Niepodległości 3 – ziomek to otwiera i ma ambicje bo sam wszystko robi. Wpadnijcie przetestować.
Nie ma lepszego kebaba niż u Pajdy. Po pierwsze smak mielonki o nazwie wołowa jest mięsna i widać, że nie jest to ściema jak u 99% punktów poza kebaberem (maj ą to samo mięso). Po drugie pyszne surówki, po trzecie pyszne sosy (pikantny) oraz ciasto. Przestałem jeść pod 13, bo po prostu mięso jest przeciągnięte (za bardzo upieczone) rozpada się dosłownie sprawiając wrażenie mokrego i nie do końca mi smakują zielone ogórki z jogurtowym sosem oraz lodową sałatą – wszystko jest tam za miękkie. Za 20 zł nigdzie się nie kupi kebaba z mięsem i surówkami takiej jakości jak u Pajdy.